0030 – Gerçek bedelini ödediğinizden emin misiniz ?!!

Bu evrende tarif bile edemeyeceğimiz kadar küçük bir toprak parçası üzerinde dönerek nereye gittiğini bile bilmeyen, gözle görülemeyecek kadar küçük bir spermden oluşmuş, büyümüş, irileşmiş bir varlık olarak biz, kime, neye kafa tutuğumuzu, kiminle yüz yüzeyiz anlamalıyız.

Marketten aldığımız elmanın parasını ödediğimizi zannediyoruz, kilosuna 10TL ödediğimizde?!!
Ne kadar trajikomik bir durum.

Elma gibi bir dizaynı insan kendisi yapsaydı, trilyonlar isterdi karşılığında. Fakat ancak hizmetin bedeli olarak ödediğimiz 10TL yi, elmanın gerçek bedeli zannediyoruz. Ve ben çalıştım, kazandım, parasını ödedim, elmayı yerim, kimseye borcum yok, hesap da vermem diyebiliyoruz. Biz değil, bizim yedi ceddimiz, hatta bütün insanlık bir araya gelse bir elmanın karşılığını ödeyemez.

Sadece, en temel element olan Hidrojenin atomlarının Helyum atomlarına dönüşmesi için 15 milyon °C ısı ve güneşin merkezindeki basınç gereklidir. Basitçe ifade edersek, Hidrojen atomlarını Helyum atomlarına dönüştürmek ve yeni bir element elde etmek için güneş gibi bir yıldıza ihtiyacımız var ve bizim bu dönüşümü yapacak gücümüz veya gerekli enerjimiz bile yok. Bu en temel elementin oluşumundan sonra diğer elementlerin oluşumu için daha büyük yıldızlara ihtiyaç vardır. Atomların bu dönüşümü sonrasında oluşan diğer elementler, kimyasal yapılar ve sonrasında DNA daki canlılığı oluşturan bilgi (Code) ve kimyasal yapıdan biyolojik yapıya geçiş ve sayıp dökemeyeceğimiz kadar süreç ve sonuçta, küçük bir tohumdan, güneş ışığı, su ve toprak sistemlerinin birlikte çalışması, rüzgarların polenleri taşıması ve elmanın oluşması.

Evet, sevgili okuyucu. Elmanın kilosu 10TL öylemi?!!
İyi bir düşünün lütfen, gerçekten 10TL mi? Emin misiniz ?!!

Ve siz elmayı güzelce yiyorsunuz ve parasını ödedim, kimseye borcum yok, hesap da vermem diyorsunuz.

Ben açıkça söylüyorum, bir şeyleri ıskalıyorsunuz. İyi düşünün lütfen. Bu siz, ben veya onun dini, bunu dini veya onun söylemesi bunu anlatması değildir. Bu söylediğim bilimdir, yani gözlem, ölçüm ve değerlendirmedir.

Sizde lütfen kendi gözleminizi yapınız, ölçümünüzü yapınız, konuyu kaçırmayınız. İyi gözlem yapınız, iyi ölçünüz ve kararınızı ona göre veriniz. Sonra dönünüz bir daha Kur’an’ı okuyunuz, işte o zaman göreceksiniz ki olay farklı.

Dilerseniz benim çalışmalarıma bakınız. Kur’an adı verilen kitap hakkında bir başka pencereden bir başka bakış açısı sunuyorum. Ne ile, nasıl bir şey ile temastasınız önce onu öğrenmenizi öneriyorum.

Mustafa Kurdoğlu (13.10.2021)
Sağlıcakla kalınız…

2 yorum

  1. O kadar güzel bir örnek vermişsiniz ki anlamamak için beyin, göz kulak gibi organlarımız olmasına gerek yok sadece iyi niyetli ve uslu(Akıllı)olmak lazım. Fikrinize emeğinize ve yüreğinize sağlık. Saygıyla…

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*