0041 – Şimdi vaktim yok, vaktim olsaydı daha iyisini YAPARDIM!!? Safsatası

Şimdi sizlere çok ciddi bir fenomeni tanıtacağım ve Ateistlerin, Deistlerin, bilimsel metodun dışında davranışlar sergileyen bazı İstatistikçilerin, Matematikçilerin ve Mühendislerin altı boş tepkilerini göstereceğim. Ek olarak, burada ilginç olan, dikkat etmenizi istediğim şey hatta bütün insanlığın görmesi gerektiğini düşündüğüm şey bir SÜRE ÖLÇÜM olayıdır.

Şimdi bir fenomen ile tanışacaksınız, fakat bu fenomenin ortaya çıkış süresi de ayrı bir fenomendir. Ve bu süre ölçümü sizi uyandıracak, UYANIN.

Siz bu süre ölçümü sayesinde, hesaplama yönünden nispeten zor olan bu olayın önemini daha rahat kavrayacaksınız ve karşı fikirde olanların nasıl komik duruma düştüklerini kolayca görebileceksiniz. Bu açıdan olayı iyi değerlendirmenizi ısrarla talep ediyorum.

Fenomen Kur’an kodlamasıyla ilgilidir. Fakat siz şimdilik KUR’AN kelimesini hiç görmemiş gibi yapın lütfen. Önümüzde Sudoku misali bir bulmaca (kodlama) var. İnsanların benzer bir bulmacayı yapamayacaklarını ben iddia ediyorum. Büyük bir bulmacanın (kodlamanın) bir bölümü olan bu bulmacanın ve bağlı olduğu büyük bulmacanın bir benzerini oluşturmaya evrenimizin ömrünün yetmeyeceğini hesaplayabiliyoruz. Bundan dolayı insanlar bir benzerini getiremezler diyorum. Linki aşağıda veriyorum. WEB sayfasına girerek hepsini kendiniz görebilirsiniz.

Yapacağınız şey nedir? 24 tane sayı getireceksiniz.
Sure No’lar 1’den 114’e kadar hazır yazılmıştır,
[ FİLTRE ] tuşunu kapatarak bütün listeyi görüp, istediğinizi seçebilirsiniz.
Ayet sayılarını max 3 basamaklı olacak şekilde siz istediğiniz gibi yazabilirsiniz
(Sure No+Ayet) sayılarının 19’un katı olanlar hesaba girecek listeye alınır.
[ FİLTRE ] tuşu (Sure No+Ayet) sayılarının 19’un katı olanlarını filtreler.
Bu bölümde hesaba bu filtredeki sayılar girer.
Sayılarınızı girdikten sonra
[ HESAPLA ] tuşunu kullanarak hesaplamayı yaptırın.
[ TESADÜF ] tuşunu kullanarak bilgisayarın rastgele sayılar üretmesini sağlayabilirsiniz.
Getirdiğiniz sayıların benzer olduğunu nasıl anlayacağız?!! Çok basit.
Sizin getireceğiniz yeni sayılar verdiğim linkteki denklikleri benzer şekilde sağlamalıdırlar.
Kriterler bilgisayar tarafından kontrol ediliyor, sağlanan kriterler YEŞİL oluyor.
Bütün Kriterler yeşil olacak. Kriterlerin detay açıklamaları tabloda mevcuttur.
24 yeni benzer sayı bulacaksınız, olay bitecek
Bakın böyle;
6, 165
15, 99
21, 112
39, 75
41, 54
42, 53
50, 45
55, 78
56, 96
70, 44
88, 26
107, 7

Kurallar çok basit; Sayılar tabloda oluşan doğal sıralarında bir araya gelerek
≡ 0 (mod 7) ve/veya ≡ 0 (mod 19) denkliklerini sağlayacaklar
Çift ve Tek kavramları ile simetri oluşturacaklar

https://kod.7ve19.com/Ha-Mim_7_Tr.asp

Ben, büyük bulmacanın bir bölümünü oluşturan bu bulmacayı (kodlamayı), Çift ve Tek kavramını, 7 ve 19 sayılarını bildiğim için 2 saat içinde oluşturabiliyorum. Kur’an fihristinde bulunan sayıların içinde var olan bu bulmaca (kodlama) Sorgulayan Müslüman Youtube kanalı tarafından ortaya çıkarıldı. Ve bütün insanlık bir araya gelse benzerini yapamaz diyorum. İddia çok büyük, anlamsız gibi geliyor, abarttığımı düşünebilirsiniz. Hayır, kesinlikle çok ciddiyim, hiç abartmıyorum, iddia çok doğru, çok açık ve çok anlamlı. Benzerini yaparım diyene HODRİ MEYDAN.

Evet, şimdi bu iddiaya karşı çıkan kitlenin tavrına gelelim:

Bu bulmacanın (kodlamanın) bir benzeri insanlar tarafından neden yapılamasın ki?!! Hatta ben daha iyisini yaparım, diyorlar. Bende buyurun benzerini yapın görelim diyorum. İnsanlar bulmacaya (kodlamaya) kısa bir göz attıktan sonra, hepsi aynı şekilde şöyle diyorlar. Bu zaman alır, benim şimdi zamanım yok. Zamanım olsaydı, çok daha iyisini yapardım, diyorlar.

Şimdi, şöyle “Bu zaman alır” ifadesi gerçekten doğru. Varyasyonlarını hesapladığımda, bilgisayar ile … Trilyon yılda taranabiliyor. Zaman alacağı kesin. Fakat ben 2 saatte yaptım.

Bu size ilginç gelmiyor mu?

İddiaya karşı çıkan insanların söylediklerinin, bahanelerinin gerçekten anlamsız olduğunu hemen anlayabilirsiniz. Ben 2 saatte yapabiliyorsam, sende 3 saatte benzerini yap. Nasıl zamanım yok, bu kabul edilebilir bir bahanemi?!!! LÜTFEN BURAYI YAKALAYINIZ. Be 2 saatte yaptım, sende benzerini yap da görelim.

Olaya konsantre olan, biraz hesap edenler, bu sayıların diğer bağlantılarını gören Ateistler, Deistler, bilimsel bir açıklama getiremeyen istatistikçi, matematikçi ve mühendisler, olayın derinliğini görür görmez, arkalarına bakmadan kaçıyorlar, kaçarken de bahaneleri; ŞİMDİ VAKTİM YOK, VAKTİM OLSAYDI YAPARDIM oluyor.

Ben 2 saatte ortaya çıkardım, yaptım!!?

Siz olayı önce şöyle değerlendiriniz. Böyle bir bulmaca (kodlama) 2 saatte dizayn edilebilir mi?!! Yani, size ≡ 0 (mod 7) ve/veya ≡ 0 (mod 19) denklikleri diyeceğim, Çift ve Tek simetrisi diyeceğim, 114 tane rastgele sayı vereceğim veya siz istediğiniz sayıları seçeceksiniz veya ileride sayıları duruma göre değiştireceksiniz hepsi mümkündür, nasıl isterseniz hareket edebilirsiniz. Bu sayıların sıra numarasıyla beraber oluşturdukları aşağıda verdiğim örnekte olduğu gibi iki boyutlu (Kur’an haricinde, bizim ayarladığımız) bir sayı kümesinden;

A={ (1 , 15) , (2 , 246) , (3 , 185) , (4 , 178) , … , (112 , 7) , (113 , 8) , (114 , 4) }

böyle bir bulmacanın dizayn edilmesi, hem de 2 saat içinde dizayn edilmesi mümkün olabilir mi? Hiç mümkün olabilir mi? Lütfen iyi düşünün. Bir kaç deneme yaparak, bulmacanın (kodlamanın) hesap detayını anlamaya çalışın. Hesap detaylarını anlamaya çalışırken, aşağıdaki tabloda, kriterlerin açıklama ve detayları size çok yardımcı olacaktır. Tablodan detay bilgi alınız. Sonra yine düşünün. 2 saatte yapılır diyen varsa, hemen benzerini yapsın ve 24 sayıyı aşağıya yorum olarak yazsın, paylaşsın, 2 saatte benzeri yapılamaz ama şu kadar günde yapılır diyenler de fikirlerini sebepleriyle, nasıl hesap yaptıklarıyla beraber paylaşsın lütfen.

Bilimsel görüşün saygı gördüğü, suiistimal edilmediği bir dünya dileğimle.

Selam ve Saygılar

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*