0017 – Dinsizlerin asıl gayesi zaten inkar etmek değil mi? Bunu göstersen, uydurmayın veya tesadüf ya da Hz. Muhammed (s.a.v.) zeki adamdı falan derler.

Eleştiri, hem de yapıcı eleştiri için çok teşekkür ediyorum.

Fakat anlattığım konu sanırım yeterince anlaşılmamış.
Çok kısa toparlamaya çalışayım:

Video girişlerindeki ayetler, Kur’an iddiasını dile getirir. Her hangi bir şeyin açıklaması değildir. Yapılan sunumdaki matematiksel açıklamaları, bilmeyen, anlamayan, inanmayan veya inanmak istemeyen her insan “tesadüf olamaz mı?” diye nitelendirecektir.

Eğer biz bilmeyen ve anlamayan insana göre kendi durumumuzu konumlarsak, yani doğru olanı bunlar anlamaz diye söylemezsek, olur mu? Anlamayanın kendi derdi. Biz anlamak isteyenlere, bilimsel görüşe, matematiğe, ölçüme, gözleme, test ve deneye değer verenlere hitap ediyoruz. Ve ortaya koyduğumuz fikir, aksiyon içerir niteliktedir. Donuk bir fikir değildir. Yani siz bu fikri test edebilirsiniz. Doğru mu söylüyoruz, olay gerçekten böylemi, deneyerek görebilirsiniz.

Hemen en basit noktasından örnek verebilirim. Ha-Mim harflerinin 7 suredeki toplamı: 2147’dir detay aşağıda. 19’a tam olarak bölünür.

380 + 64 + 276 + 48 + 300 + 53 + 324 + 44 + 150 + 16 + 200 + 31 + 225 + 36  
=  2147
≡ 0 (mod 19) = 19 x 113

Bir sonraki kriter, aşağıdaki gibidir. Sayıların toplamının, basamaklardaki sayıların toplamına oranı 19’a eşittir.

380 + 64 + 276 + 48 + 300 + 53 + 324 + 44 + 150 + 16 + 200 + 31 + 225 + 36  
————————————————————————————————————————————————– =  
19
3+8+0 + 6+4 + 2+7+6 + 4+8 + 3+0+0 + 5+3 + 3+2+4 + 4+4 + 1+5+0 + 1+6 + 2+0+0 + 3+1 + 2+2+5 + 3+6

Karşımızdaki insandan böyle sonuç verecek benzer bir sayı grubunu yazmasını isteyebiliriz. Bu sayısal yapının oluşturulması çok kolay değildir, biraz düşünme ve uğraş gerektirir. Karşımızdaki kişi bunu hemen yapamayacaktır. Bilgisayarla uğraşırsa biraz zaman alır ve yapar, fakat bu arada tesadüf olmadığını anlayabilecektir. Ardından diğer kriterleri gösterdiğimizde olayın çok daha karmaşık olduğunu, git gide zorlaştığını görebilecektir. Bir süre sonra insanlık kapasitesini aştığını görebilecektir. Cahil, olayı karalamak isteyen, bilime ve bilimsel düşünceye, deney, gözlem, ölçüm, test gibi olaylara değer vermeyen insanların konuyu değerlendirmeleri benim için önemli değildir. Benim için önemli olan, eğitimli ve bilgili insanların olayı objektif olarak değerlendirmeleridir.

Kur’an da Allah dinsizlere, “Kur’an insan sözüdür” diyenlere, bizim söylememizi istiyor. Kur’an’da 3 ayette konuyla ilgili “De ki” emri var, yani “söyle, konuş, sesini duyur” diyor Yaradan. Bende diyorum, söylüyorum. Söylemeyeyim mi?!!!

İnsanlar anlamazlar, İnsanlar tesadüf derler, İnsanlar Tonton amca masalları uydururlar … diye SÖYLEMEYEYİM Mİ?!!!

Ben insanlardan benim söylediğimi hemen kabul etmelerini, körü körüne inanmalarını istemiyorum ki …!!!

Ben insanlardan aktif olmalarını, bana değil, ellerindeki hesap makinasına inanmalarını istiyorum.

Konunun benim fikrimle hiç alakası yok, olay açık ortadadır.

Kur’an ortadadır, sayın harfleri, matematiksel olan sayısal düzeni, sayısal yapıyı görün, benzerini getirebiliyorsanız getirin diyorum. Ben olan bir şeyi, Kur’an’da gördüğüm bir şeyi insanların da görmesini istiyorum. Olay budur vesselam. 🙂 Elhamdülillah.

10-Yunus Suresi 38: “Onu o (peygamber) uydurdu” mu diyorlar? De ki; “Haydi siz de onun gibi bir sûre getirin ve Allah’dan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onu da yardıma çağırın. Eğer sözünüzde sadık iseniz (bunu yapın).

11-Hud Suresi 13: Yoksa “onu kendi uydurdu” mu diyorlar? O halde sen de onlara de ki: “Haydi siz de onun gibi uydurulmuş on sûre getirin. Allah’dan başka çağırabileceğiniz kim varsa onları da yardıma çağırın. Eğer doğru söylüyorsanız” (bunu yaparsınız).

11-Hud Suresi 14: Söylediğinizi yapamazlarsa, bilin ki o, ancak Allah’ın ilmiyle indirilmiştir. O’ndan başka tanrı yoktur, artık müslümansınız değil mi?

17-İsra Suresi 88: Ey Muhammed! De ki: “Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur’ân’ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*