
Makaleye YuoTube videolarının altına gelen bir yorum ve verdiğim cevap ile başlamak istiyorum.

Cevap:
Öneriniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Eğer nesnel gerçeklik, yani bilimsel gözlem, ölçüm ve deneyim sizin için değerliyse, düşüncelerinizi bu bilimsel yaklaşım üzerine inşa etmeyi benimsiyorsanız, benim de size bir önerim olacak. Tarihi bilgilerden önce önümüzdeki masamızın üstünde duran, bugün bizim somut olarak gözlemleyebildiğimiz, ölçebildiğimiz ve deneyimleyebildiğimiz nesnel veriyi incelemeyi ve analiz etmeyi öneriyorum.
Masamızın üstünde duran, bugün elimizde olan bir metin var. Bu metnin insan ürünü olmadığı iddia ediliyor. Bu metnin insan ürünü olup olmadığını anlamak çok basittir. Metnin ölçülebilecek nesnel özelliklerini ortaya koyarsınız. İnsan ürünü olan bir metnin, yine ölçülebilecek nesnel özellikleriyle mukayese edersiniz yani, benzerliğini ölçersiniz. Eğer İnsan ürünü olan metinde benzer özellikler varsa, elimizdeki metin insan ürünüdür diyebiliriz. Ve uzun uzun kafa yormaya gerek kalmaz, işi kestirmeden çözmüş oluruz. Eğer metindeki nesnel özellikler, insan ürünü olan metinde yoksa veya insanın giderilemeyecek bir kapasite yetersizliği sebebiyle, bir metne bu özellikler insan tarafından kazandırılamıyorsa, elimizdeki metin için insan ürünü değil diyebiliriz.
Buyurun sadece bir cümlede, sadece BESMELE ayeti/cümlesi üzerinde bunu deneyin. Besmele ayeti/cümlesi 4 kelime ve 19 harften oluşuyor. Metnin nesnel yapısında bulunan ölçülebilecek (kriptolojik) özellikler ortaya çıkarıldı. Siz de benzer özellikleri barındıran sadece bir cümle getiriniz. Aşağıda verdiğim link üzerinden Besmele ayetinin/cümlesinin nesnel özelliklerini görebilir ve getireceğiniz yeni bir cümlede benzer özellikler var mı, yok mu, görebilir ve benzerlik ölçümünü çok kolay bir şekilde, hiç yorulmadan ve zaman harcamadan hemen yapabilirsiniz. Bu denemeleri yapmadan önce aşağıda verdiğim ChatGPT‘nin konu hakkındaki yorumlarını okumak isteyeceğinizi düşünüyorum. Bir göz atmanızda fayda var.
BESMELE ayetine/cümlesine benzer bir cümle getirme/yazma denemelerinizi bu linkten yapabilirsiniz.
Dört kelime ve on dokuz harften oluşan bir cümlenin nesnel yapısının barındırmış olduğu bu kriptolojik özelliklere sahip başka bir cümle, sadece bir cümle, nasıl olurda bugün insanlık tarafından getirilemez!!? “İnsanlar bir cümlenin benzerini neden getiremiyorlar.” Lütfen kendinize bunu açıklamaya çalışın.
Benzerini getiremeyeceğinizi kendiniz göreceksiniz. Bu durumu ChatGPT‘ye sorun, kriterleri Yapay Zeka ile paylaşın ve size bu kriterleri sağlayan yeni bir cümle oluşturmanın ne kadar zaman alacağını hesaplamasını isteyin.
Bu iddianın ChatGPT tarafından değerlendirilmesi çok dikkat çekicidir. Maalesef Türkiye aydını gereken önemi vermekten çok uzak. ChatGPT‘nin sorularıma verdiği cevapları okuyunuz ve lütfen üzerinde düşününüz.









ChatGPT yorumlarından sonra, olayın gerçek yüzünü 5 dk içinde göreceksiniz. Kendinize karşı dürüst olmanızı öneriyorum. Kimsenin inancına, inkarına karışma veya yönlendirme durumumuz olamaz. Herkes istediği şeye istediği şekilde inanabilir veya inkar edebilir. Fakat Bilim objektiftir. Herkes için aynıdır, bağlayıcıdır, nesneldir. Düşüncelerinizi nesnel olgular üzerine inşa etmenizi öneriyorum, kolay gelsin.
İlginiz için tekrar teşekkürler.
Doğru düşünme yöntemini öğrenmiş olan insan, bilim ve akıl yoluyla gerçeğe ulaşacaktır
Olay o kadar basit ki aslında;
Bakın şöyle düşünün, BESMELE ayetinin/cümlesinin resmini yukarıda verdim. Bu cümlenin/yazının bir insan ürünü olmadığını bana nasıl gösterebilirsiniz? İyi düşünün, olay burada açığa çıkmaya başlıyor. Bu yazı neden insan ürünü olamaz? Bana mantıklı, nesnel, yani sizin beyninizin, düşüncelerinizin dışında, bugün hemen masamın üstünde gözlemleyebileceğim, ölçebileceğim hatta deneyimleyebileceğim bir şey gösterebilir misiniz?
4 kelime ve 19 harften oluşan bir cümle, BESMELE neden insan ürünü olmaz?
Bana inançtan bahsetmeyin, bana kutsallıktan bahsetmeyin, bana tarihi bilgi de vermeyin, yazı bugün önümde. Bugünü, hatta geleceği konuşuyorum, konuşmak istiyorum. Bana nesnel öyle bir şey gösterin ki, bu yazının insan ürünü olamayacağını kabul etmek zorunda kalayım.
İşte olay budur. Önümüzde duran iş budur.
Reşat Halife, Edip Yüksel, bu cümle 19 harften oluştuğu için insan ürünü olamaz dedi(!)
“Bir cümle 19 harften oluştuğu için insan ürünü olamaz” denilebilir mi?
Bunun neresi bilimsel? Bu dikkate alabileceğimiz bir açıklama mı?
Sizin kendi cevabınız, Müslüman aleminin cevabı nedir?
Ve bitmiyor, çok enteresan, Kur’an iddiası çok açık ve net, çok zorlayıcı, Müslümana çok büyük sorumluluk yüklüyor. Bitmiyor, evet! Bu cümlenin, neden insan benzerini getiremez?!!
Müslüman birde bunu açıklamak zorundadır.
Neden insan ürünü olamaz?
Neden insan benzerini getiremez?
Ne kadar zor bir durum? Görebiliyor musunuz? İşte koca İslam alemi, İlahiyat camiası bu yüzden sesiz, hiç konuya dokunmuyor, dokunamıyor, hiçbir yerde dile getiremiyor, üstüne gidemiyor.
İlahiyat camiası, çok ihtiyacı olmasına rağmen, çözümü dinlemek bile istemiyor. Dinlemekten bile korkuyorlar. İlahiyat bu ihtiyacını kendine bile söyleyemiyor, kendi kendine bile dile getiremiyor. O kadar psikolojik olarak batık durumda ki, bundan daha kötüsü olamaz. Farkında değiller demek istemiyorum, eğer farkında değiller ise, durum çok daha vahim bir hal alır.
Bu sorularım bütün hocalarımıza, akademisyenlerimize, bütün profesörlerimize. Lütfen soruların cevabını versinler, bizleri bilgilendirsinler. Biz Müslümanlar Kur’an iddiasına sahip çıkmak ve dile getirmek istiyoruz;
Besmele ayeti/cümlesi;
Neden insan ürünü olamaz? (Yani, neden 1400 sene önce insan yapmış/yazmış/uydurmuş olamaz?)
Neden insan benzerini getiremez? (Yani, neden bugün ve gelecekte benzerini insan yapamaz, getiremez?)
Kur’an’ nazım türünde, dizelerden oluşmuş, 6348 satırlık/dizelik bir metindir.
(6236 numaralı ayet + 112 numarasız Besmele)
bunca ayet arasından neden BESMELE ayetini seçtim,
neden bu ayeti veya açılış cümlesini ön plana çıkarıyorum?
Bilirsiniz ve kabul edersiniz ki;
1- BESMELE ayeti/cümlesi Müslümanın hayatında çok önemli bir yere sahiptir, zira Müslümanın her hayırlı işi bu cümleyle başlar. Ayrıca BESMELE ayeti/cümlesi Müslümanlar tarafından Kur’an’ın anahtarı olarak kabul edilir.
2- BESMELE ayeti/cümlesi, bir surenin, on surenin ve Kur’an’ın önemli, belirgin, vazgeçilmez, göz ardı edilemez bir parçasıdır. Bir sure istisna olmakla birlikte bütün sureler BESMELE ayeti/cümlesi ile başlar/açılır.
3- Kur’an’ın bu müstesna ayeti/cümlesi BESMELE, bir surenin, on surenin ve Kur’an’ın, öne çıkan, herkes tarafından rahatlıkla görülebilecek olan, en önemli ortak paydasıdır.
Dolayısıyla bu nitelikleriyle BESMELE ayeti/cümlesi çok önemlidir, Kur’an’ın iddiasıyla birebir ilişkilidir ve Kur’an iddiasının nüvesidir, merkezini teşkil eder. Eğer onun (Kur’an’ın) benzeri bir sure (10/38) veya onun benzeri on sure (11/13) veya onun benzeri bir kitap (17/88) getirilecekse, ilk önce BESMELE ayetinin/cümlesinin benzeri getirilmek zorundadır.
BESMELE ayeti/cümlesi kendi içinde matematiksel (kriptolojik) özelliklere sahip olmakla birlikte, aşağıda verdiğim resimde görüldüğü gibi Ha-Mim kodlamalarında; (Resme tıkla detay gör)

ve yine yazının devamında bahsettiğim Kur’an’ın diğer kodlamalarında da görüleceği üzere Kur’an’ın geneline yayılan bir kriptolojik bağlantı ağına sahiptir. Tek bir cümle olarak Besmele ayetinin/cümlesinin bile benzerinin getirilmesinin neredeyse mümkün olmadığını hesaplarken, Kur’an’ın diğer kriptolojik yapılarına bağlantısı itibariyle bir bütünlük arz eden bu cümlenin benzerinin getirilebilmesi için, diğer kriptografik bağlantılarının da sağlaması gereklidir. Aslında burada söylemek istediğim, benzeri getirilemeyecek olan Kur’an-ı Kerim’in kendisidir, taklit edilemez olan bir bütün olarak Kur’an’dır. Kur’an iddiası budur.
Kur’an iddiasının ayetleri aşağıda verilmiştir;
2. Bakara Suresi 23. Ayet: Eğer kulumuza (Muhammed’e) indirdiğimizden (Kur’ân’dan) şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi (benzeri) bir sûre getirin, Allah’tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer doğru iseniz.
2. Bakara Suresi 24. Ayet: Yok yapamadıysanız, ki hiçbir zaman yapamayacaksınız, o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan, inkârcılar için hazırlanmış ateşten sakının.
10. Yunus Suresi 38. Ayet: “Onu o (peygamber) uydurdu” mu diyorlar? De ki; “Haydi siz de onun gibi (benzeri) bir sûre getirin ve Allah’dan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onu da yardıma çağırın. Eğer sözünüzde sadık iseniz (bunu yapın).
11. Hud Suresi 13. Ayet: Yoksa “onu kendi uydurdu” mu diyorlar? O halde sen de onlara de ki: “Haydi siz de onun gibi (benzeri) uydurulmuş on sûre getirin. Allah’dan başka çağırabileceğiniz kim varsa onları da yardıma çağırın. Eğer doğru söylüyorsanız” (bunu yaparsınız).
11. Hud Suresi 14. Ayet: Yok eğer bunun üzerine size cevap vermedilerse, artık bilin ki, bu Kur’ân ancak Allah’ın ilmiyle indirilmiştir. O’ndan başka ilâh yoktur. Artık Müslüman oluyorsunuz, değil mi?
17. İsra Suresi 88. Ayet: Ey Muhammed! De ki: “Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur’ân’ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir.”
Ben yukarıda sorduğum soruların cevabını aşağıda veriyorum, dileyen okumaya devam etsin.
“Besmele Kur’ân’ın anahtarı niteliğindedir.” Kur’ân’la ilgili birçok ilim adamı Besmeleyi bu şekilde tarif etmiştir. Besmelenin Kur’ân için önemi tartışılmaz niteliktedir. Besmele Kur’ân’ın ilk ayetidir. 19 harften oluşur. Ebced değeri 786 sayısı, kodlama sayıları olan 7, 19 ve 2 sayılarını doğrular.

786 ≡ 7 (mod 19) ve 786 ≡ 2 (mod 7)
Kur’ân’da 112 adet numaralandırılmamış, 2 adet numaralandırılmış olmak üzere 114 Besmele bulunmaktadır. 114 sayısı Kur’ân’ın temel sayısal verilerinden biridir. Kodlama sayıları olan 7, 19 ve 2 sayılarını doğrular.
112 ≡ 0 (mod 7)
114 ≡ 0 (mod 19) ve 114 ≡ 2 (mod 7)
Besmele Ayetinin/Cümlesinin Matematiksel Karakteristiği


BESMELE ayetine/cümlesine benzer bir cümle getirme/yazma denemelerinizi bu linkten yapabilirsiniz.
Dört kelime ve on dokuz harften oluşan bir cümlenin nesnel yapısının barındırmış olduğu bu kriptolojik özelliklere sahip başka bir cümle, sadece bir cümle, nasıl olurda bugün insanlık tarafından getirilemez!!? “İnsanlar bir cümlenin benzerini neden getiremiyorlar.” Lütfen kendinize bunu açıklamaya çalışın.
Besmele harflerinin sırasına göre ebced değerlerini;
( 2 60 40 1 30 30 5 1 30 200 8 40 50 1 30 200 8 10 40 )
112 numarasız besmeleyi temsil edecek şekilde 112 defa yanyana ardışık olarak yazdığımızda 3696 basamaklı bir büyük sayı oluşur. Bu büyük sayı 7 kodlama sayısını doğrular. ≡ 0 (mod 7)
260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040
≡ 0 (mod 7)
Büyük sayıyı Kur’ân’daki 114 besmeleyi temsil edecek şekilde 114 defa yanyana ardışık olarak yazdığımızda 3762 basamaklı bir büyük sayı oluşur. Bu büyük sayı 7 ve 19 kodlama sayılarını birlikte doğrular. ≡ 0 (mod 7) ve ≡ 0 (mod 19)
260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040260401303051302008405013020081040
≡ 0 (mod 7) ve ≡ 0 (mod 19)
Bu büyük sayıların kodlama yapısını doğrulaması, hemde bu kadar kesin ve açık bir şekilde doğrulaması, insanı derin düşünmeye sevk eder. İyi bir tesadüf açıklaması, kimseyi ikna etmeyecektir. Bu düzenin bir tasarımcısı olduğunu kabul etmekten başka bir seçenek bırakmıyor bizlere.
Besmele Kur’ân’daki yer alış biçimiyle surelerin sıralanışını, yani elimizdeki fihristin orijinal, sistemi oluşturacak şekilde dizildiğini doğrular. Şöyle ki;
1.Fatiha suresinin başındaki Besmele numaralandırılmıştır. 9.Tevbe suresinin başında besmele bulunmamaktadır. Diğer surelerin başlarında bulunan 112 numarasız Besmele sayısına 1.Fatiha suresinin başındaki Besmeleyi eklediğimizde 113 sayısını elde ederiz. Çok ilginç bir şekilde, ikinci numaralı Besmele, başında Besmele bulunmayan 9.Tevbe suresinden 19 sure sonra 27.Neml suresinin 30. ayetinde karşımıza çıkar ve sayı 114’e tamamlanır. 114 ≡ 0 (mod 19) ve 114 ≡ 2 (mod 7)
Buradaki sözü geçen sayılara yoğunlaşırsak;
19 sayısı kodlama sayımız, 27 + 30 = 57 = 19 x 3 ≡ 0 (mod 19),
27 ve 30 sayıları Çift ve Tek simetri sayılarıdır.

30 sayısı 19. Kompozit sayıdır,
114 sure sayısı, temel sayısal veridir. 114 = 19 x 6 ≡ 0 (mod 19) ve ≡ 2 (mod 7), 114 = 57 x 2
Görüleceği gibi bütün ortaya çıkan sayılar sayısal kodlama sisteminin kritik sayılarıdır. Besmelenin Kur’ân’ın anahtarı olarak nitelendirilmesi bence de çok doğru bir tespittir.
Kur’ân’ın toplam olarak 6348 satırının içinden, 6236 numaralı ayet ve 112 numarasız BESMELE grupları ayrılır. 6236 numaralı ayet içinden 2 özel ayet, 9.Tevbe suresi 128 ve 129. ayetler özel grupta değerlendirilir. 6236 = 6234 + 2, buradaki 6234 numaralandırılmış ayetler grubu içindeki “Allah” lafzı sayımının detaylarını tablo olarak önceki bölümlerde vermiştim. “Allah” lafzı ile beraber Besmeleyi oluşturan diğer kelimeler olan İsim, Rahman ve Rahim kelimelerinin sayımları sonucunda oluşan diğer tabloları aşağıda görebilirsiniz.

Numarasız Besmelelerin ve Özel Grup (9.Tevbe Suresi 128 ve 129) ayetlerin dışında kalan, 6234 adet numaralandırılmış ayeteler grubuna uygulandı.
İsim kelimesinin geçtiği Sure ve Ayet sayıları:

Rahman kelimesinin geçtiği Sure ve Ayet sayıları:

Rahim kelimesinin geçtiği Sure ve Ayet sayıları:

Besmeleyi oluşturan kelimelerin Kur’ân’ın toplam olarak 6348 satırın içinden, 112 numarasız Besmele ve 2 Özel ayetin dışında kalan 6234 numaralandırılmış ayetler grubu içindeki sayımları, yapının matematiksel disiplinini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu yapının tesadüflere bağlanarak izahı mümkün değildir.
Bir yanıt bırakın