0019 – ikizkod.com ve kuranmucizeler.com web sayfaları hakkındaki yorumunuz nedir?

Ben bir mühendis olduğum için, olaylara ve olgulara fonksiyonları itibariyle bakıyorum, değerlendiriyorum.

Yani, ne işe yarıyor? bununla ne yaparız? gibi sorulara cevap arar düşüncelerim.
ikizkod.com, İmran Akdemir: Kur’an sayısal sistemiyle ilgili çok üretken bir kişi. Fakat hedefi anlamakta, ne işe yarar sorusunun cevabını bulmakta çok zorlandığım bir bilgi kaynağı. Yani, İmran Akdemir hedefini daha açık belirtmeli. Ne işe yarayacak bu sayısal ilişkiler. Kur’an’ın korunmuş olduğunu mu? gösteriyor, Kur’an’ı koruyor mu? Kur’an’ın insanlar tarafından bir benzerinin getirilmesini mi engelliyor? Bize faydası nedir? bunun çok açık, işlevsel olarak (test ederek, deneyerek görebileceğimiz şekilde) ortaya konulması gerektiğini düşünüyorum.
İkizkod ile ilgili yorum yapamıyorum, ne işe yaradığını tam olarak anladığımı düşünmüyorum.


kuranmucizeleri.com sitesi; genel olarak üretkenliği yüksek olan bir bilgi kaynağı. Fakat, maalesef, Kur’an’daki hataları bulup düzeltmeye kafayı takmış bir durumda. Ben bu yaklaşımın temelden hatalı olduğunu düşünüyorum. Bence Kur’an’da hata arayıp düzeltmeye çalışmak, çok büyük bir hatadır.

Kur’an;

– Kelimeler olarak ezberlenerek,
– Şahitler huzurunda vesikalandırılarak,
– inancımıza göre her yıl Cebrail a.s. ile Hz. Peygamber’in denetiminden geçerek
daha sonrada;

– Şahitler huzurunda kitap olarak toplanarak,
– Orijinal dili hiç bozulmadan, Arapça olarak,
– Daha geniş kitleler tarafından ezberlenmeye devam ederek,
Bize ulaştırılmış, bu özellikleriyle tarihin en güvenilir metnidir.

Kelime imlalarında yazıcıların yaptığı hatalar, okutmak için, anlamı etkilemeyen, elif harfi eklemeleri Kur’an metnine insanların yapmış olduğu müdahaleler olarak bilinir. Fakat Kur’an kelimeleri ve ayetleri kesinlikle korunmuş, ezberlendiği için hiçbir değişikliğe uğramadan bize kadar orijinal bir şekilde ulaştırılmıştır. Bu noktada Kur’an’dan ayet çıkarmak veya çıkarmayı düşünmek, hem de Kur’an’ı koruduğu iddia edilen ve fakat korumadığı en küçük bir denemeyle bile ortaya çıkan bir sayısal sisteme dayanarak bunu yaptığınızı söylemek Trajikomik bir durumdur.

kuranmucizeleri.com sitesinin sahibi bir doktor olduğunu ve bilgisayar programlamasından anladığını söylüyor. Kendi başına yapmış olduğu araştırmalar sonucunda çeşitli sonuçlar elde etmiş. 9.Tevbe suresinin 128 ve 129. ayetlerinin Kur’an’dan olmadığını iddia ediyor. Sizin verdiğiniz Linkte de Fibonacci dizisindeki, altın oran denilen 1,618 sayısına yaklaşımı göstermeye çalışmış. Dikkat ederseniz 9. sure 127 ayet olarak alınmıştır.

https://kuranmucizeler.com/fibonacci-dizisi-ve-kuran-9-sure-olan-tevbe-suresinin-ayet-sayisi-ile-ilgili-analiz

Benim 9.Tevbe Suresi 128 ve 129. ayetler ile ilgili yorumlarımı, izlediğiniz videoda ve WEB sayfamda bulabilirsiniz.

https://www.7ve19.com/014-00-2-ozel-ayet-icin-referanslar-9-tevbe-suresi-128-ve-129-ayetler/

Sonuç olarak ben fikrimi, WEB sayfamdaki Giriş bölümünde özetledim.
https://www.7ve19.com/001-00-giris/

Ayrıca, bu bölüme de bakınız.
https://www.7ve19.com/015-kuranin-benzerlik-kriterleri-nelerdir/

Bence olayın özü budur:
Kur’ân’ı sayısal yapının koruduğu iddia edilmiştir. Kur’ân korunmuştur, fakat Kur’ân’ı sayısal yapı korumuyor, Kur’ân’ın korunmuş olduğunu sayısal yapı sayesinde görüyoruz, anlıyoruz. 
Kur’ân sayısal kodlamasında; kodlamanın mesajı gizlemek için değil, mesajın değiştirilmediğinin görülmesi (fark edilmesi) ve bir benzerinin üretilmesini engellemek için kullanıldığını görüyoruz. 

Saygılar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*