0014 – Tevbe son iki ayet hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Tevbe son 2 ayet şeklinde ifade ettiğiniz konu;
9. Tevbe Suresi 128 ve 129. ayetlerdir. Bu ayetler, Kur’an’ın diğer ayetleri gibi, hiç tartışmasız Kur’an ayetleridir. Bu ayetler Kur’an sayısal yapısının çok özel ayetleridir. Reşat Halife maalesef, matematiksel sonuçların ortaya koyduğu durum ile ilgili bir yorum hatası yaparak bu ayetler üzerinde bir inkar kapısı açmıştır. Fakat bu hata Reşat Halife’ye aittir. Onu ve bu hatayı sürdürenleri bağlar. Bence Kur’an sayısal yapısında bu iki ayetin yeri çok net belli ve açıktır.

Bu iki ayetin sayılabilecek fazla bir şeyi yoktur zaten, sadece harfleri, sure numarası ve ayet numaraları vardır. Sure numarası 9’dur. 128. ayetin 60 harfi vardır, 129. ayetin 54 harfi. Bakın şimdi, matematik ne gösteriyor. Sure ve ayet numaralarının toplamı 266’dır ve 19’un tam katıdır.
9 + 128 + 129 = 266 = 19 x 7 x 2. Harf sayılarının toplamı 114’tür, Kur’ân’daki en temel sayısal verilerden biri olan toplam sure sayısına eşittir ve 19’un tam katıdır. 60 + 54 = 114 = 19 x 6. Bu sonuçlara rağmen Tevbe son iki ayet 19 sistemine uymayan ayetler olarak ilan edilmiştir. Diğer kodlama detaylarına indiğimizde konu çok daha trajikomik bir hal almaktadır. İnsan biraz zorlasa, bu işte bir kasıt var diyecek. Sanki bütün bunlar, son iki ayet ve inkarı, özellikle Kur’ân’a ve sayısal yapısına zarar vermek için uydurulmuş gibi, “bunları kasıtlı yapıyorlar” düşüncesi oluşacak kafalarda. 

Okumaya devam etmeden önce kavramları ve olguları derleyerek yeni yazdığım
aşağıda linkini verdiğim makaleyi okumanızı tavsiye ediyorum.
Olayı en basit olarak nasıl özetleyebilirsiniz?

Reşat Halife’nin, 19 sayısal kodlama sisteminin hesapları doğrudur ve 9.Tevbe suresinin son iki ayetinin, kelime sayımlarının uygulandığı veri kümesinin dışında olduğunu gösteren çok net matematiksel argümanlara sahiptir, fakat bu iki ayetin Kur’ân dışında olduğunu gösteren hiçbir argümana sahip değildir, dolayısıyla vardıkları sonuç hatalıdır. 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*